top of page
IMG-5031.JPG

Stuepigerne

Voyeuristisk drama om magt og afhængighed, frihed og fornedrelse

 

Søstrene Solange og Claire er stuepiger hos den herskersyge Madame, og når Madame er ude, gennemspiller de to søstre en række sadomasochistiske fantasier, hvor hadet og afhængigheden de tre kvinder imellem kommer til syne. Stuepigerne er en kompleks hævnfantasi og en undersøgelse af, hvordan det er muligt at finde sin plads i verden, når den eneste kapital, man ejer, er skønhed og seksualitet.

 

Stuepigerne er skrevet i 1947 af den franske dramatiker og forfatter Jean Genet, et af europæisk litteraturs helt sorte får. Han levede som vagabond, kriminel og prostitueret og omsatte sit livs længsler, lidelser og lidenskaber til romaner og dramatik. Værker, der behandler køn og identitet med både poetisk skønhed og voldsom vulgaritet, og som i sin samtid ofte blev stemplet som skandaløse.

 

Line Paulsen sætter i scene, og Aarhus Teaters huskunstner Nathalie Mellbye står bag konceptet, scenografien og kostumerne. Sammen kaster de sig med fræk og sulten sanselighed over at forløse Jean Genets klassiker i en moderne udgave. De tre kvinder spilles af Aarhus Teaters Mette Døssing, Mette Klakstein og Amanda Friis Jürgensen.

 

Som altid på Aarhus Teaters Studio-scene spiller publikum en vigtig rolle. For hvor retter vi vores blik hen, når den kvindelige seksualitet udfoldes i et intimt og intenst rum af magt og afhængighed, had og hån, begær, frihed og fornedrelse?

 

UNGT TEATERBLOD

Fortællingen om klassebaseret magthierarki imellem kvindeligt tyende og deres herskerinde er blevet støvet af med en lyserød feministisk fejekost og tilbage står en forestilling blottet med hugtænder, der viser fornedrelsens natur i et kvalmt og kvælende pink univers.

 

KULTURKUPEEN

Yderst velgjort, koreograferet  og musikalsk på alle planer. Imponerende helstøbt

 

ISCENE

Voyeurisme, popkultur og intenst spil giver omfattende tekst kamp til stregen

 

MORTEN BUCKHØJ

Et spil om magt og dominans med erotiske undertoner. Det er en uhyre effektfuld oplevelse

 

JYLLANDS-POSTEN

Interessant iscenesættelse og glimrende skuespilpræstationer

 

DEN 4. VÆG

Vender kammerspil-genren på hovedet og transformerer Stuepigerne til et stort peep-show, hvor publikum er skjulte voyeurister

 

SCENEBLOG

Med tre stærke skuespillere et studie i voyeurisme

 

CPH CULTURE

Et rystende og fatalt peepshow - en kunstnerisk triumf af de store for Aarhus Teater.

 

Genialt skrevet, genialt udført

POV. INTERNATIONAL

IMG-5028.JPG
IMG-5029.JPG
IMG-5027_edited.jpg
IMG-5026.JPG
IMG-5032_edited.jpg
IMG-5030.JPG
stuepigerne
IMG-5024.JPG
bottom of page