top of page
N.T-RYDVALD©_L4W9383.jpg

 

 

Jeg er iscenesætter med stor erfaringspalet og sikker sans for orkestrering.

 

Som autodidakt teaternørd, har jeg udviklet et unikt scenisk udtryk, hvor jeg ofte kaster mig ud i flere æstetikker, bygger bor mellem mange genre og hvor komikken, den tragiske slags, står centralt. Mine forestillinger har altid én klar retning, men retningen kan skifte konstant.

 

Jeg søger altid nye færdigheder og indgår defor i vidt forskellige kunstneriske samarbejder. Jeg har samarbejdet med musikeren Oh land og komponisten Karsten Fundal. Jeg har udviklet forestillinger sammen forfatteren Kim Leine og Suzanne Brøgger. Jeg har ladet mig drive rundt af ordene til absurdisten Jean Genet. Jeg har udforsket teatrets muligheder for publikumsinteraktion sammen Glad Teaters ensemble og jeg har ladet mig inspirere af den skaberglæde, som findes hos de unge skuespillerelever på Scenekunstskolen. Mine forestillinger spiller på Store scene på Aarhus Teater og Takkelloftet i Operaen, små scener på Det Lille Teater og den sagnomsuste Kælderscenen på CaféTeatret, udendørs i Tivoli Friheden, hvor hele forlystelsesparken blev iscenesat, eller indendørs i udstillingsafdelingen i Ikea. Jeg kan lide, at arbejde med erfarne og skabende skuespillere, amatører, dansere, klassiske musikere, noise musikere, børn og ungdom - alle der smitter med deres impulsivitet, nørdede sider, barnlighed, risikovillighed, følsomhed, nærvær, integritet og åbenhed. 

Jeg formår i mine forestillinger, at ophæve det, i mine øjne, kunstige skel mellem psykologisk og visuelt orienteret instruktion.

Det teatralske udelukker ikke det følte. 

Jeg er meget optaget af vores intimsfære og er interesseret i, at udforske de helt store spørgsmål, de der gemmer sig under alle små ting, som vi går og laver hver dag.

I 2010, 2014, 2016, 2019 og 2021 modtog jeg den årlige præmiering af Statens Kunstfonds legatudvalg for scenekunst.

Foto: Natascha Thiara Rydvald

bottom of page