N.T-RYDVALD©_L4W9383.jpg

Hej

Jeg debuterede som instruktør med forestillingen PlusQuamPerfectum på CaféTeatret i 2005, hvor jeg de kommende år iscenesatte en håndfuld stykker. Derudover har jeg instrueret flere stykker i København både på Det Kongelige Teater og Husets Teater. De seneste år har jeg stået for iscenesættelsen af Heidi og den Reumertvindende forestilling Hår på den på Teater Grob, Dirigenten på Nørrebro Teater, Koncert for Lou på Teater Republique og Tvang og Beruselse på Teater V.  På Aarhus Teater har jeg iscenesat Friheden, der udspillede sig i Tivoli Friheden, Kærlighed efter Lukketid, der spillede i Ikea og familieforestillingen Pagten

Jeg er helt særlig interesseret i, at arbejde med ny dramatik og har samarbejdet med en række nordiske dramatikere og forfattere. Jeg arbejder med dramatisering af tekster, heriblandt Suzanne Brøggers Koncert for Lou, Maya Ilsøes Pagten, Eva Erikssons Bella og Gustav, Kim Leines Glahn, baseret på Knut Hamsuns Pan, Ingvar Ambjørnsens Innocentia Park, Lars Ramslies Uglybugly og Linn Ullmanns Når jeg er hos dig.

 

Min uddannelse har jeg fra teater, litteratur og kunsthistorie ved Universitetet i Bergen og Aarhus Universitet. Jeg er cand.mag. i dramaturgi.

 

I 2010, 2014, 2016, 2019 og 2021 modtog jeg den årlige præmiering af Statens Kunstfonds legatudvalg for scenekunst.

Line

Teaterinstruktør og dramaturg

Foto: Natascha Thiara Rydvald