Hej

Jeg laver forestillinger, der er mere teatrale end naturalistiske, mere mørke end lyse. Jeg arbejder med det groteske, humor og tossede paradokser. Med disse virkemidler ønsker jeg, at lave kraftfulde sceniske historier.

 

Jeg debuterede som instruktør med forestillingen PlusQuamPerfectum i 2005 på CaféTeatret.

I de kommende år iscenesatte jeg en håndfuld stykker for Eventministeriet, Det Kongelige Teater. Derudover har jeg instrueret stykker på de fleste teatre i København.

Jeg stod for iscenesættelsen af den Reumertvindende forestilling Hår på den i 2015.

I de seneste år har jeg iscenesat forestillinger for Aarhus Teater, deriblandt Friheden, der udspillede sig i Tivoli Friheden i Århus, familieforestillingen Pagten, baseret på DR’s julekalender, samt Kærlighed efter Lukketid, der spillede i Ikea, Århus. 

Jeg er helt særlig interesseret i, at arbejde med ny dramatik og har samarbejdet med en række nordiske dramatikere og forfattere. Jeg arbejder med dramatisering af tekster, heriblandt Suzanne Brøggers Koncert for Lou, Maya Ilsøes Pagten, Eva Erikssons Bella og Gustav, Kim Leines Glahn, baseret på Knut Hamsuns Pan, Ingvar Ambjørnsens Innocentia Park, Lars Ramslies Uglybugly og Linn Ullmanns Når jeg er hos dig.

 

Min uddannelse har jeg fra teater, litteratur og kunsthistorie ved Universitetet i Bergen og Aarhus Universitet. Jeg er cand.mag. i dramaturgi.

 

I 2010, 2014, 2016, 2019 og 2021 modtog jeg den årlige præmiering af Statens Kunstfonds legatudvalg for scenekunst.

Line

Teaterinstruktør og dramaturg

Foto: Natascha Thiara Rydvald