top of page
N.T-RYDVALD©_L4W9383.jpg

Hej

Jeg er iscenesætter helt særlig interesseret i, at arbejde med ny dramatik. Jeg har samarbejdet med en række nordiske dramatikere og forfattere, deriblandt Suzanne Brøgger, Kim Leine, Maya Ilsøe, Eva Eriksson, Ingvar Ambjørnsen, Lars Ramslie, Henrik Szklany, Line Mørkeby og Aleksa Okanovic.

Mine iscenesættelser løfter ofte det dramatiske stof ud af naturalismens fagter og udmærker sig ved at gå mod grotesken. Jeg arbejder koreografisk, fortættet og kan bedst lide at udforske de helt store spørgsmål, dem, der ikke altid er noget entydigt svar på.

Jeg har hovedsageligt arbejdet på store og små scener i København. De seneste år har jeg også iscenesat en række forestillinger på Aarhus Teater: "Friheden", der udspillede sig i Tivoli Friheden, "Kærlighed efter Lukketid", der spillede i Ikea,  familieforestillingen "Pagten", samt ”Himmelvendt”, afgangsforestillingen for skuespillereleverne på Den Danske Scenekunstskole.

Min uddannelse har jeg fra teater, litteratur og kunsthistorie ved Universitetet i Bergen og Aarhus Universitet. Jeg er cand.mag. i dramaturgi.

I 2010, 2014, 2016, 2019 og 2021 modtog jeg den årlige præmiering af Statens Kunstfonds legatudvalg for scenekunst.

Line

Foto: Natascha Thiara Rydvald

bottom of page