top of page

REPTILICUS (2010)

Tekst: Suzanne Brøgger

Iscenesættelse & dramatisering: Line Paulsen

Komponist: Karsten Fundal

Skuespiller: Line Bie Rosenstjerne

Sopran: Cille Buch

Pianist: Charlotte Thaning

Lysdesign: Christoffer Gulløv

Kostumier: Camilla Lind

Foto: Nikolai Østergaard

Lou Andreas-Salomé var muse for Nietzsche og Freud – og har været en stor inspiration for Suzanne Brøgger. Her kommer forestillingen om kvinden, der valgte sine egne veje.

 

”Vi kunne måske tage mod til os og blive os selv. Men det gør vi ikke på grund af frygten.”

 

Den kvindelige psykoanalytiker Lou Andreas-Salomé vendte 1900-tallets kvindesyn og de gængse opfattelser af kærlighed og ægteskab på hovedet. Lou gik ind for erotisk frihed og levede selv i polyamorøse forhold. En normafvigelse af de helt store for hundrede år siden – men måske lige så normafvigende i dag? Mange vælger i dag at leve deres liv i familiesandwichen af den overbevisning, at de her sagtens kan udleve deres personlige frihed. Er Lous idé om det polyamorøse forhold for rosenrød? Eller er hendes kærlighedsopfattelse netop vejen frem i en ellers gal verden, som hviler på vanerne? Suzanne Brøgger har skrevet helt ny tekst til KONCERT FOR LOU. Ordene blander sig med nykomponeret musik, når skuespiller Line Bie Rosenstjerne, sopran Cille Buch og pianist Charlotte Thaning står sammen på scenen i denne musikalske fortælling. En hyldest til Lous revolution.

 

Sæsonens musikdramatiske overraskelse. En æstetisk lækkerbisken - med fri lyst til alle!

- Information

 

Instruktør Line Paulsen får Brøggers ord til at fungere i konstant fængende variationer af bevægelser og udsagn i en animeret rytme.

- Gregers DH

 

Paulsens iscenesættelse er fantastisk bevægelig, som varieret udnytter alle mulige kroge og balkoner i scenerummet.

- Teater1

bottom of page