top of page

REPTILICUS (2010)

Dramatiker: Aleksa Okanovic

Instruktør: Line Paulsen

Scenograf: Nadia Nabil

Musik: Iza Mortag Freund

Skuespiller: Sara Hjort Ditlevsen

Skuespiller: David Elnebo

 

Roland og Clair køber et hus på tvangsaktion. Det er her, de skal leve, skabe deres familie, invitere deres venner. Det er her, de skal slappe af ovenpå endnu en hektisk dag på jobbet. TVANG er som ”scener fra et ægteskab” på speed! Hurtige og komiske scener om et ungt par, der står midt i det neoliberale liv! De er unge. Og smarte. Lækre. De har gode jobs. De får to smukke børn. De er åbne overfor seksuelle eksperimenter. De tager på eksotiske rejser. Men der er noget der skurer… Er de egentlig så frie, som de selv tror?

 

TVANG er udviklet på Teater Katapults WriterDirector Lab, hvor to dramatikere og to instruktører sættes sammen i par i et workshopforløb, hvor nye tekster udvikles på en anderledes måde fordi instruktøren er i spil fra begyndelsen.

Iscenesætteren Line Paulsen holder klogt tekstens scener stramt adskilte. Når et skænderi er ovre, opstår et andet. Ingen overgange er nødvendige. Netop derfor kan slutningens overraskelse svirpe så præcist (…) Tvang er stærkt og afskyeligt relevant teater om kærlighed, der selvantænder.

- Anne Middelbo, Information 9. juni 2017

Teksten ”Tvang” er udsprunget af Katapults udviklingsarbejde i WriterDirector Lab. Den er blevet til i et tæt samarbejde med instruktør Line Paulsen. Det kan mærkes. Paulsen får dygtigt tekstens mening frem. Hun gør på spændende vis brug af scenografens mane lamper, og hun har styr på personinstruktionen.

- Århus Stiftstidende Kirsten Dahl, 25. maj

Scenisk udspiller den mentale, ulyksalige og – dybest set tragiske – kampsport i ’Tvang’ sig under et loft besat med et sortiment af glødepærer, der kan trækkes ned én for én og ekspederes op på plads igen, et konglomerat af livsstil-ønsker, Tantalus-kvaler skildret som evige blålys. De to (lSara Hjort og David Elnebo) spiller i Line Paulsens instruktion i en fin timet vekselvirkning mellem rablende tryk på skænderierne og lurende tavshed, bedrageriske pauser og kluntede genforeninger. 

- GregersDH, 10 juni 2017

bottom of page