top of page

REPTILICUS (2010)

AF MAYA ILSØE / DRAMATISERET AF HANNE LUND JOENSEN OG LINE PAULSEN / ISCENESÆTTELSE LINE PAULSEN / SCENOGRAFI OG KOSTUMEDESIGN DAVID GEHRT / KOMPONIST ASLAK HARTBERG / LYSDESIGN ANDERS KJEMS / LYDDESIGN LARS GAARDE / MEDVIRKENDE FREDERIK MANSØ, ANNE PLAUBORG, MARIE MARSCHNER, MATHILDE PASSER, NANNA BØTTCHER, ANNA-SOFIE FREDSLUND, ANDERS BAGGESEN, CHRISTIAN HETLAND, JACOB MADSEN KVOLS, HANIN GEORGIS, LASSE STEEN JENSEN*, MAGNUS JUHL ANDERSEN*, CLARA MANLEY*, NANNA ELISABETH EIDE*, ANNE LAYBOURN*

*STUDERENDE VED DDSKS, SKUESPIL, AARHUS

 

FORHEKSENDE OG MAGISK JULEFORESTILLING FOR HELE FAMILIEN

Pagten er et fantasifuldt og fortættet juledrama, der handler om venskab, om at knytte bånd, stå sammen og hjælpe hinanden. Og om at tro på, at der er mere i verden, end vi umiddelbart kan se. Pagten bygger på DR’s meget populære julekalender fra 2009, og nu kan det medrivende eventyr for første gang opleves som teater.

Den 12-årige dreng Malte har en temmelig livlig fantasi, og eleverne i 6.A. mobber ham og holder ham udenfor. Men en dag finder han ud af, at han er udvalgt. Han skal sammen med nisserne kæmpe mod den uhyggelige isheks Iselin. Hun vil nemlig udrydde nisserne, fordi de ikke vil underkaste sig hendes herredømme over den magiske verden. Til det skal Iselin bruge Pagten. Den pagt, som præsten og salmedigteren Grundtvig og nissepigen Saia lavede i gamle dage, og som sikrer, at der er forbindelse mellem menneskenes verden og nissernes verden. Malte slår sig sammen med den modige nisse Lyda, og de må igennem tre svære magiske prøver for at finde Pagtens skjulested.


★★★★★

ISCENE / “Når 24 tv-afsnit skal omskabes til teater, så må man uundgåeligt hakke en hæl og klippe en tå, men resultatet fungerer fuldt ud.

★★★★★

SCENEKANTEN.COM / “Et budskab og en forestilling som er nem at varme sig om på en kold novemberaften, hvad enten du er barn eller voksen.”

BØRN I BYEN / “'Pagten' et fint bud på en juleforestilling, der sammen med det eventyrlige og magiske rummer stærke budskaber som venskab, fællesskab og mod - både til at handle og turde skille sig ud. Alt dette sammen med de mange special effects gør, at der med garanti er underholdning og julestemning i vente for både store og små. ”

★★★★★

AARHUS UPDATE / “Isheksen raser, magien ruller og nisserne tryller i “Pagten””

★★★★★

JULESIDEN.DK / “Intet mindre end fantastisk”

★★★★★

KULTURNYT.NET / “Den skønneste fortælling fortalt til både børn og voksne.”

★★★★

KRISTELIGT DAGBLAD / “" Pagten" er skønt børneteater, der vil have os til langt mere end bare at jule. Det er historie og kultur formidlet driftigt og dristigt og sat i relation til det hverdagsliv, børnene selv kender. ”

★★★★★

ÅRHUS STIFTSTIDENDE / “"Pagten" byder på smukke scenebilleder, spændende musik og godt skuespil. ”

★★★★★★

XQ28.DK / “Et fortryllende mesterværk!”

DEN 4. VÆG / “(Der er) kød på historien og stof til eftertanke, og det tager undertegnede anmelder nissehuen af for. ”


 

bottom of page